Udstillinger på vej

Trapholt har følgende udstillinger på tapetet:

Knud Odde_signaturværk

Knud Odde - Sonic Meditations

22. januar - 9. august 2015

22. januar åbner Trapholt dørene til Knud Oddes maleriske univers. Knud Odde er en ener i den danske kunstverden, hvis stærke værker indeholder et  subtilt symbolsprog og en ekspressiv form. Mange af hans værker har en naturalistisk karakter, og der er ofte tale om portrætter af kendte personer, hvor billederne med krasse farver med knaster og kanter antyder undertrykte følelser og konflikter. Motivet "Siggimund" - en fiktiv radmager ung mand går igen i hans produktion, og fungerer som en slags alter ego for Knud Odde selv. Udstillingen på Trapholt sætter fokus på Knud Oddes malerstil, hvor litterære, musikalske og kunsthistoriske referencer spiller sammen i et særegent og unikt billedsprog. Udstillingen sammenstiller Knud Oddes værk med værker fra Trapholts samling, som har greb, metoder eller inspiration, som har haft betydning for Knud Oddes produktion.
  Fetichisme

Fetishism in Fashion & Design

12. marts - 24. januar 2016.

Stammer vores personlige smag tilbage fra den tidlige barndom? Trapholt har inviteret verdens førende trendforsker Lidewij Edelkoort til at kuratere en udstilling med afsæt i sin forskning om fetishisme som design. Udgangspunktet er, at de markante temaer og materialer kan føres tilbage til tidlige barndomserindringer.

I udstillingen på Trapholt tematiseres fetich-begrebet i 13 emner som bl.a. omhandler infantalisme, forbrugerisme, nudisme og shamanisme.
 kvinder i dansk møbel design

Hvor er kvinderne i dansk møbeldesign? 

23. april - 31. december

Hvorfor kender vi kun Nanna Ditzel og Louise Campbell? I dansk designs storhedstid udstillede ikke mindre end 30 kvinder side om side med Finn Juhl, Hans J. Wegner, Børge Mogensen m.v. Hvor er kvinderne blevet af? De mangler både i historieskrivningen og i museumssamlingerne.
Var de ikke gode nok? Eller skyldes fraværet strukturelle vilkår, som fastholdt kvinderne i hjemmene eller i "kvinde-fag" som indretningsdesign og kunsthåndværk? Hvem er kvinderne i dag - er vilkårene blevet bedre?

Anledningen er grundlovens 100-års jubilæum, hvor danske kvinder fik stemmeret. Det markerer Trapholt med udstillingen "Hvor er kvinderne i dansk møbeldesign?", der åbner april 2015.