Udstillinger på vej

Trapholt har følgende udstillinger på tapetet:

Skal denne stol med

DIN udstilling

5. december - en semipermanent udstilling i 3 år
Fernisering: 4. december kl. 17.00

DIN udstilling lægger op til diskussion og inviterer museets gæster til at  komme med svar.  Gæsterne inviteres til selv at kuratere - det vil sige sammensætte - deres egne udstillinger med udgangspunkt i 200 af Trapholts bedste værker.

Udstillingen er et resultat af 10 års forskning på Trapholt, hvor museets kunstfaglige personale har kurateret udstillinger med deltagere i særlige projekter. At forholde sig til museets værker ud fra egne kriterier og præferencer giver en anden ramme for kunstmuseumsbesøget og forståelsen af kunsten end når man slavisk følger den traditionelle kunstudstilling. Målet med DIN udstilling er at give en mere personlig kunstoplevelse til Trapholts gæster end den, de er vant til. 


 

 Knud Odde

Knud Odde

22. januar - 16. august 2015

22. januar åbner Trapholt dørene til Knud Oddes maleriske univers. Knud Odde er en ener i den danske kunstverden, hvis stærke værker indeholder et  subtilt symbolsprog og en ekspressiv form. Mange af hans værker har en naturalistisk karakter, og der er ofte tale om portrætter af kendte personer, hvor billederne med krasse farver med knaster og kanter antyder undertrykte følelser og konflikter. Motivet "Siggimund" - en fiktiv radmager ung mand går igen i hans produktion, og fungerer som en slags alter ego for Knud Odde selv. Udstillingen på Trapholt sætter fokus på Knud Oddes malerstil, hvor litterære, musikalske og kunsthistoriske referencer spiller sammen i et særegent og unikt billedsprog. Udstillingen sammenstiller Knud Oddes værk med værker fra Trapholts samling, som har greb, metoder eller inspiration, som har haft betydning for Knud Oddes produktion.
   

Fetishism

Marts 2015