Trapholt Julemarked

Trapholt slår dørene op for årets julemarked den 1. - og 2. december 2012 kl. 10 - 17. Gratis entré begge dage. I år med 34 af Danmarks dygtigste kunsthåndværkere. Her er muligheden for at købe den helt unikke julegave - eller bare indsnuse julestemningen.

Cafeen serverer julebrunch til 158,- og bland-selv-glögg og æbleskiver. Bordreservation anbefales på tlf.: 75 52 22 31.

  • Engleklip kl. 11-14 for børn og barnlige sjæle.
  • Naturligvis også mulighed for at se de aktuelle udstillinger (undtagen Skud på Stammen, som i dagens anledning er gemt væk af pladshensyn).
  • Musikskolens dygtige elever underholder med julemusik begge dage.

Årets udstillere er:


Ane Meinert Folke
Smykker
                                                                                                                  
www.muldplusguld.dk

Ane Meinert Folke


Annette Ankerlund
Skindvarer

AcubA tasker og tilbehør er unika kunsthåndværk. Annette Ankerlund fremstiller selv alle produkterne på eget værksted. Materialerne er altid forskellige typer af skind. Annette arbejder ofte med en serie ud fra samme skabelon, men varieret i materialer, detaljer og farve sammensætning

www.acuba.dk

   

Anette Ankerlund


Anette Ib        
Smykker

Anette Ib arbejder hovedsagelig i sølv i kombination med guld/finguld og andre materialer. Låsemekanismer til både sølv- og stenkæder har Anettes store interesse. Det er en udfordring at udvikle en lås der indgår i kæden som en helhed eller som en dekoration - et smykke i smykket. I alle Anettes smykker er overfladen vigtig, prægeteknik, matteringer og farvninger der matcher eller skaber kontrast.
 
www.anetteib.dk
Anette Ib

 

Anitta Due
Keramik

Skåle, kræmmerhuse formet af små hjerter og stjerner i transparent china-ler...frelste engle, hyggelige minikogler og smilende hængenisser.

www.anittadue.dk

Annita Due


 

 

Annette Dickow
Smykker

Guldsmed og ædelmetalformgiver Annette Dickow arbejder med unikaværker og mindre smykkeserier. Fælles er at smykkerne er små fortællinger, som udspringer fra en nysgerrighed og refleksion over menneskets tilknytninger, udvekslinger og værdisæt. Trods en seriøs arbejdsproces og bearbejdelse af emner findes altid et strejf af humor og skævhed i de færdige smykker.

www.annettedickow.dk

Annette Dickow

 

 

Asger Kristensen
Keramik
  
Skåle - Den klassiske form er tyndt drejet og bearbejdet, således at den fremstår tynd og sprød. Dekorationen består af 3 - 4 lag begitning (lerfarve). Begitningen er påført med bred pensel af flere omgange, såkaldt" lag på lag". Objekter - Små håndmodellerede objekter.
 
www.havlitstentoj.dk

Asger Kristensen


 

Betina Lund Drescher                  
Tekstil
                                                                                                                   
www.gemma.dk

Betina Drescher


 

Dorrit Rossel
Tekstil / smykker

På Trapholts julemarked vil Dorrit Rossel vise en kollektion af unikatekstilsmykker - herunder kæder snoet i en gammel tovteknik af ca. et halvt hundrede tråde, der består af papir, silke, satin, tyl og andre egnede genbrugstråde. Mange af trådene er fundet på studierejser i Damaskus.

Dorrit Rossel


 

Dorte Kristoffersen
Keramik

Dorte Kristoffersen arbejder med støbte porcelænsting. Dels hverdagsbrugsting, som kopper, skåle og tallerkner. Og dels nogle mere fortællende skulpturelle vaser, der er støbt og modeleret videre på. Dorte kan godt lide, at hver ting har unika præg  - og tilstræber det individuelle i både form og dekoration. Dortes univers er ret "bulet" og oprindeligt inspireret af skyer.

www.dortekristoffersen.dk    

Dorte Kristoffersen


Elisabeth Hagen
Tekstil

NIM-DESIGN - er et gennemarbejdet design af unika - bluser og - jakker i hør, viscose, uld og bomuld i høj materialekvalitet og med udsøgt forarbejdning.
Elisabeth Hagen formgiver direkte på ginen, hvor hun kan følge tekstilets struktur, mønster og farver og "sjæl" - dette inspirerer hende til at arbejde asymmetrisk med organiske og skæve vinkler i en dialog mellem hende og tekstilet.

www.nimdesign.dk   

 

Elisabeth Hagen


Elisabeth Laursen                       
Keramik
                                                                                                                   
www.circusclay.dk

Foto 3


Hanne Christensen
Tekstil

Tulipaner og Tomater er et lille interiør- og tilbehørsfirma hvor alt, hvad vi sender ud i verden, har en hilsen med fra fortiden. Hvert eneste produkt bliver helt specielt og unikt sammensat, så de både har kant og farveglæde - og også gerne et glimt i øjet. Efter en kærlig tur på Tulipaner og tomaters værksted og ud fra devisen "Hellere kækt end yndigt" er der ikke to produkter som er ens.

www.tulipanerogtomater.dk

Hanne Christensen


Hanne Marie Leth Andersen
Keramik

Vaser fulde af liv i formen og i dekorationen. Hanne Marie Leth Andersen drejer, skubber og trykker vaserne, så de får former. Som mennesker, lidt for meget her og for lidt der. Der er store, der er små. Brede og smalle. Derfra følger Hanne Marie vasens form, når hun maler karikerede kvindeportrætter på dem. Hun har ville udforme vaserne udfra ideen om at improviserer så meget så muligt. Keramikken kræver altid kontrol af processerne. Her opstår detaljerne i øjeblikket under arbejdet.
 
www.andersenkeramik.dk

Hanne MArie Leth Andersen

 


Helle Deichmann               
Keramik

Helle Deichmanns arbejde med leret er spontan og legende - en verden med plads til eksperimenter og tosserier. Hver ting er blevet til i Helles hænder, det har udviklet sig undervejs og er lavet med lyst og kærlighed til materialet. Helle søger liv, særpræg, uhøjtidelighed og finurlighed i tingene - SERENDIPITY er vejen..

www.helle-d.dk 

 

 

Helle D #2


Jane Ingerslev
Tekstil

"Outdated by Jane Ingerslev" er tekstildesign baseret på genbrug og bæredygtighed, idet produkterne hovedsageligt er fremstillet af vintagetekstiler - genbrugsskatte fra tidligere generationers kvindeliv -
 som er værd at bevare - både ud fra en design- og miljømæssig synsvinkel.
Tekstilerne er utrolig smukke, de har liv og sjæl - indeholder deres egne minder og fortællinger. Ved at remixe tekstilerne kan de igen komme til ære og værdighed og leve videre i en ny form. Måske genkender du noget?

www.outdated.dk

Jane Ingerslev


Janni Godtliebsen                         
Keramik
                                                                                                                  
www.jannigodtliebsen.dk

Janni Godtliebsen


Jenny Christensen
Smykker
  
Jenny Christensens vision er at skabe smykker hvor form og udtryk er i centrum. Rustikke, skulpturelle og organiske, men samtidigt elegante.
Jenny prøver ofte at finde alternative måder at bruge et smykke på. Det kan f.eks. ses i hendes Slide-uns, en ny form for øreclips, eller i Loope kollektion, der integrerer skindbetrukne knapper i sølvsmykkerne.

www.christensenjewellery.dk

Sahaba Broche


Jette Mellgren
Flet

Jette Mellgren er optaget af at sætte det gamle flettehåndværk i nye kontexts - ved brug af kunstige og genbrugelige materialer, der i kurve kommer i nyt selskab med gamle kendte teknikker - eller sættes i et selskab, der præsenterer flet på en ny scene.

www.jettemellgren.dk

Jette Mellgren


Jette Nørregaard
Papir

Jette Nørregaard har eget værksted og galleri i centrum af Ebeltoft, og har haft det i 10 år, hvor der arbejdes med kunst og kunsthåndværk. Smykker og skåle. Objekter og billeder. Med papir og af papir. Jette formgiver papiret i enkle linjer og søger konstant i materialets muligheder for at skabe hendes værker. Skålens transparens og sarthed op mod andre skåles rå og skæve former. Smykkets minimalistiske mønstre, papir i kombination med andre ædle materialer.

www.gallerinorregaard.dk 

Jette Nørregaard


Karen-Lisbeth Rasmussen
Keramik

Karen-Lisbeth Rasmussen fremstiller keramiske brugsting med smukke glasurer, skåle i alle størrelser med fine dekorationer, flisebilleder til ophæng eller indmuring, værtindegaver og andre små keramiske arbejder. Der er en god chance for at finde den særlige gave, som måske ikke står på ønskelisten.

www.klir.dk

Karen Lisbeth Rasmussen


Keis & Fiedler                              
Keramik
                                                                                                                   
www.keisfiedler.dk

 

Keis & Fiedler


Laila Hygebjerg
Glas

Laila Hygebjergs sidste nye design er en flot serie af glasskåle bestående af flere lag farvet glas; formet og slebet,  så lagene danner en smuk kant, hvorfra de farvede lag træder skarpt frem. 
Skåleserien fås i tre størrelser og i et væld af farvekombinationer. 


 

Laila Hygebjerg


Lene Frantzen
Tekstil

Signaturproduktet for Lene Frantzen er den berømte 'The Slice'. Hun designer og producerer selv hver eneste. Designet er et levende virvar af farver og mønstre - på samme tid enkle og elegante. Alle produkter bliver fremstillet skånsomt med stort hensyn til miljøet. Ulden bliver filtet ved hjælp af dens naturlige evne til filtning og uden brug af tilsætningsstoffer. Filtningen foretages i varmt vand, der genbruges. Alt foregår i Danmark på Skamlingsbanken, hvor der både er produktion, butik og bolig. Herfra udfører Lene Frantzen også udsmyknings og indretningsopgaver med unika produkter og firmagaver.
  

www.lenefrantzen.com

Lene Frantzen

 


 

Lene Krarup
Tekstil
 
OYO-DESIGN i Højer, laver unikke, elegante og tidløse modeller i silke og uld. Inspirationen til de forskellige designs finder Lene Krarup i Nationalpark Vadehavet. Modefarver er ikke noget Lene lader sig styre af, tværtimod vægter hun et klassisk look med "bid".
 
www.oyo.dk

Lene Krarup


Line Gottfred Petersen
Glas/smykker

dots&laces er en kollektion af enkle øreringe og magnetiske brocher, hvor kendetegnet er de fine overflader og lækre sandblæste detaljer fra gamle kniplinger og blonder. Kombineret med plexiglas og metal er de omsat til nyt stramt smykkedesign med historie og kant.

www.dotsandlaces.dk    

Line G Petersen


Lise Møller
Tekstil

Lise Møller laver unikke klassikere. Unikt design og produktion af vindjakker. Målet er at designe og skabe vindjakker, der understreger ejerens personlighed. Dette gøres ved, at tilpasse den enkelte jakke individuelt. Materialet er dunlærred, der er vindtæt og vandafvisende. Perfekt til det danske vejr.

www.lisemdesign.dk

Lise Møller


Louise Degn
Smykker
                                                                                                                          
www.louisedegn.dk                       

Image (3)


Louise Mathiesen
Keramik
                                                                                                                        
www.primusmotor-design.dk             

 

Lysestage


Mette Østberg
Smykker

Mette Østberg er fascineret af at lave smykker, der passer til kroppens form og som kan bruges på forskellige måder! Smykkerne er både med bløde organiske former og mere stram geometri. De bliver til i en leg med materialerne, og det er imens Mette arbejder, at nye ideer fødes og afprøves! Mette sælger kun direkte til mine kunder.
 
www.oestberg.dk

 

Mette Østberg


PØNT
(Lone Kejser & Kirsten Ellemose)
Smykker

Farver * humor * silke * ædelmetal * perler * enkelthed * former  = PØNT

 

 

 

PØNT (Lone Kejser & Kirsten Ellemose)


Rikke Hvid
Tekstil

STAIN er en del af ordet suSTAINability =  bæredygtighed.
STAIN er Rikke Hvid´s designfirma, der leverer bæredygtige designløsninger og -produkter. Der er til Trapholt´s Julemarked lavet et sortiment af finurlige designs, hvor der arbejdes med brugte ting og tøj bl.a. puslespil.

Rikke Hvid


Rikke Lunnemann
Smykker

Ved nøje at observere former og mønstre i naturen og dagligdagen afspejler Rikke Lunnemanns smykker de genstande, hun henter inspiration fra. De fortæller noget underfundigt eller sjovt, og der ligger ofte en personlig historie bag hvert af smykkerne. Alle smykker er unikke håndlavede værker.

www.lunnemann.eu

 

 

3 Rikke Lunnemann Bucket Of Blomster


Sidsel Christensen
Smykker

På sit værksted i Århus laver Sidsel Christensen både smykker til egen kollektion og på bestilling. Sidsel bruger recycle guld og sølv til sine smykker, hvilket er det mest skånsomme for naturen. Mange af Sidsels kunder vælger, at få gamle smykker smeltet om til nye, og det er helt i tråd med Sidsels tanker om bæredygtighed.

www.moldavit.dk

Sidsel Christensen


Susan Lange
Keramik

Det bløde ler er æltet, banket, formet, tørret, dekoreret, slebet, glaseret og brændt.
Som keramiker omsætter Susan Lange sin nysgerrighed og skaberglæde i det levende og inspirerende materiale, LER. Resultaterne er mangfoldige og på Trapholts Julemarked viser Susan bl.a. " keramiske Figurer", nye kopper, skåle og fade i flere farver og størrelser, smykker mm.
 
www.susan-lange.dk

Susan Lange