Arne Jacobsens sommerhus

Arne Jacobsens Kubeflex sommerhus
En topattraktion for det design- og arkitektur-interesserede publikum.
Rundvisning med guide hver dag kl. 11, 13 og 15
Varighed cirka 20 min.

Arne Jacobsens sommerhus

Arne Jacobsens Kubeflex-sommerhus, det eneste eksisterende af sin art, er genopført ved Trapholt og indrettet med Arne Jacobsen design. Der venter publikum en unik totaloplevelse af en af den internationalt anerkendte arkitekt.

Arne Jacobsen udviklede huset i 1969-70 i samarbejde med Høm Typehuse, og det blev første gang præsenteret på typehusudstillingen Archibo i 1970.

Med de kubeformede moduler på 12 kvm. som udgangspunkt, var Kubeflex tænkt som et fleksibelt system, hvor enhederne kunne kombineres frit og nye enheder føjes til. Et hus der kunne ændres i takt med brugerens behov. Men tiden eller markedet var ikke modent til et så radikalt arkitektonisk eksperiment og Kubeflex kom aldrig i produktion.

Jacobsen-familiens sommerhus
Kubeflex-huset har i mange år stået ved en sydsjællandsk strand, hvor det har fungeret som sommerhus for familien Jacobsen. Kun de mest entusiastiske arkitekter har kendt til dets eksistens, og en del fagligt interesserede har gennem årene kontaktet familien for at bese dette radikale bud på en moderne boform.

Det er derfor en stor glæde for Trapholt såvel som Arne Jacobsens familie, at huset nu bliver offentligt tilgængeligt på museets grund. Her er det placeret med en smuk udsigt over Kolding Fjord.

Totaloplevelse
Med Arne Jacobsens Kubeflex-hus har Trapholt fået en enestående mulighed for at vise Arne Jacobsen design i et hus tegnet af mesteren selv. Der er interiør med spise- og opholdstue og eksempler på Arne Jacobsens øvrige design, bl.a. armaturlinjen Vola og serveringsserien Cylinda Line.

Med Kubeflex har Trapholt således fået en unik attraktion, der smukt supplerer museets store møbelsamling af danske arkitekter og designere.