Trapholts samling

Trapholts samling blev stiftet i år 1903 af Kolding Kunstforening. Efter museets oprettelse og åbning i 1988 er samlingen støt udvidet med nye erhvervelser og indsamlingsområder. I dag tæller Trapholts samling knap 6.000 værker inden for kunst, design og kunsthåndværk. Samlingen tager afsæt i tiden efter 1900 og frem til i dag, og alle værker er valgt med vægt på kvalitet samt museets strategi og identitet.

På Trapholt er det muligt at se højdepunkter fra samlingen i flere af museets udstillinger. Under konceptet Trapholt Treasures udforskes samlingen i skiftende udstillinger. Gennem skiftende greb og koncepter sikres en vedvarende nysgerrighed og undersøgelse af samlingens værker, ofte i samspil med andre museer og kunstnere.

I øjeblikket kan du opleve værker fra Trapholts samling i følgende udstillinger:
 

Arne Jacobsens sommerhus står smukt i parken med udsigt over Kolding Fjord. 

Læs mere om sommerhuset her

I DIN udstilling bliver du kurator for en dag.
Skab din egen udstilling med udgangspunkt i
mere end 200 værker fra samlingen.

I Richard Mortensen-salen går arkitektur og kunst op i en højere enhed.

Den unikke samling af malerier af en af Danmarks største abstrakte malere er skabt til Trapholt og står derfor som en unik samling i sig selv.

Trapholts naturskønne park omkranser
museet og danner en smuk ramme om museets samling af monumentale skulpturer.

Museets guider stiller gerne en oversigt til rådighed, så du selv kan gå på opdagelse i værkerne.

 

Spor efter udstillinger
På Trapholt lægges der vægt på tydelig sammenhæng mellem udstillingsprogram og indsamling af nye værker. Derfor efterlader mange udstillinger ’spor’ på museet i form af nye værker til samlingen. De nye værker overdrages gennem donationer eller erhvervelser, der i høj grad afhænger af gavmilde og velvillige fonde.