Trapholts samling

Trapholts samling består af ca. 5.500 værker. Museet, der er defineret både som kunstmuseum og museum for møbler og design, huser en samling af nogle af de mest betydningsfulde værker indenfor de to områder fra 1900 og frem. En så omfangsrig samling er for stor at vise på én gang, men det er altid muligt at opleve flere af værkerne i museets udstillinger. I DIN Udstilling på Trapholt kan 200 værker opleves. Læs mere om DIN Udstilling her

Maleri

Trapholts samling af malerier defineres overordnet som værende af den figurative og abstrakte kunsttradition. Det er en prioritet for Trapholt fortsat at udvide museets malerisamling med relevante værker fra for- og nutiden.

Design

Trapholts store stolesamling bygger primært på danske klassikere, men indeholder også relevante værker af international herkomst. Stolene defineres som enten æstetisk, materiel eller social innovation. Det er i særdeleshed i krydsfeltet mellem kunst og design at museets samling cirkulerer, og forsat udvides mod.  

Tekstil, grafik og keramik

Fra 1982-1999 indsamlede museet store mængder af værker inden for de tre områder. Det er således eksempelvis muligt at opleve keramik af kunstnere som Axel Salto, Hermann Kähler og Lin Utzon.