Foredrag om Nanna Ditzel, The Grand Old Lady of Danish Design, på Trapholt

Udsendt

Foredrag om Nanna Ditzel, The Grand Old Lady of Danish Design, på Trapholt

Nanna Ditzel er en af de mest indflydelsesrige kvindelige designere gennem tiden. Med afsæt i Trapholts aktuelle udstilling 'Danish Modern – Nanna Ditzel' præsenterer datteren Dennie Ditzel og designhistoriker Anders V. Munch den danske arkitekt Nanna Ditzel.


 

Få et unikt indblik i Nanna Ditzels 60 år lange karriere med sit udfordrende og nyskabende design af skulpturelle og innovative møbler. Som en foregangskvinde i gentænkningen af den funktionalistiske tradition skabte Nanna Ditzel møbler, som var frie, farverige og forrest i udviklingen. Hun er og bliver til stadighed en af dansk designs største skikkelser, der har sat sit tydelige præg på private hjem, såvel som i offentlige rum.

Tid/ dato:    Søndag d. 24.02.2019 kl. 10:30

Sted:  Trapholt, Æblehaven 23, 6000 Kolding

Billet: Købes via Folkeuniversitetet: https://fuodense.dk/kolding
 

Foredraget er et samarbejde mellem Folkeuniversitetet og Trapholt.

Nanna Ditzel udstillingen på Trapholt kan ses frem til: 31. oktober 2019.

Udstillingen er en del af Trapholts designserie, Danish Modern, og skildrer et udvalg af Nanna Ditzels møbeldesign med afsæt i museets møbelsamling.

 

Fakta om Nanna Ditzel

Nanna Ditzel (1923-2005) blev uddannet på Kunsthåndværkerskolen i 1946. Sammen med ægtefællen Jørgen Ditzel tegnede hun i 1950'erne smykker for Georg Jensen samt møbler og tekstiler, der indbragte mange priser.

Efter Jørgen Ditzels død fortsatte hun alene og vakte i slutningen af 1960'erne opmærksomhed med møbler udført i polyester og glasfiber. Hun eksperimenterede tidligt med nye teknologier og nyskabende ruminstallationer. Hendes produktion var præget af menneskelige løsninger og en søgen efter skønhed og harmoni, bl.a. udtrykt i en varm og lysende farveskala.
 

Ditzel er bl.a. kendt for Trinidad-stolen, der sidste år fejrede 25 års jubilæum. Trinidad vandt i 1995 ID Prisen uddelt af Dansk Designråd, der blev givet til det bedste danske design. Stolen, der blev designet i 1993, er en af Nanna Ditzels største succeser og findes i dag i mange offentlige rum såvel som private hjem.

 

Find PRESSEBILLEDER via dette link 
Kreditering står i filnavn

 

Download pressemeddelelse i pdf her

 

For yderligere Information kontakt venligst: 
Bettina Aude Parastar/ Presse – og kommunikationsansvarlig
M: (+45) 29 74 18 20, E: beap@trapholt.dk