Billedoplevelser

Til elever i 0.-3. klasse

Formålet med omvisningen er at give børnene en oplevelse, hvor de lærer om deres egen måde at se på malerier på, og hvilke basale udtryksmidler malerne benytter sig af. Hvad er farve - hvad er form? Hvilken betydning har sammenstillingen af former og farver for betydningen? Hvor meget læser barnet selv ind i maleriet?

I omvisningen tages der udgangspunkt i maleriets grundlæggende virkemidler: punkter, linier, former og farver på et lærred. Til tider er motivet genkendeligt med en tydelig historie og fortællende kropssprog. Til andre tider består maleriet kun af ugenkendelige elementer.

Når børn selv tegner, benytter de sig ofte af geometriske former. En firkant udgør en bygning. En trekant danner tag. En cirkel bliver til ansigt. Til andre tider tegner børnene med snurrige linier og streger figurer og landskaber. Børnene laver fortællinger med deres tegninger. Benyttelsen af henholdsvis den klare geometri, bemalingen og den udtryksfulde streg fortæller en masse i sig selv. Det er de samme virkemidler, kunstnerne benytter sig af.

Omvisningen er en blanding af fortælling, leg og diskussion børn og voksne imellem.

Pris: Gratis for Kolding kommunes folkeskoler. 300 kroner for folkeskoler fra andre kommuner.  

Tidspunkt: 09:15, 10:45, 12:15 og 13:45 - en times varighed

Sted: Trapholt

Klassetrin:
0.-3 klasse

Tilmelding: Publikumsudviklingsansvarlig Kirsten Jensen på irst@trapholt.dk, tlf. 29 26 99 43 

Tilbage til Skoletjenesten