Arrangementer

 

TASTE ME
Lør - søn kl. 12.00 og 14.00.

TASTE ME er en guidet smagsoplevelse i udstillingen EAT ME, der udfordrer dine værdier, smag og praksis i spisesituationen.

TASTE ME stiller spørgsmålene: Hvordan opstår smag? Hvordan påvirker lyd vores smagsoplevelser? Hvordan smager fremtidens mad? Hvad sker der, når traditioner udfordres?
 

MGK Koncert 
7. feb. kl.18.30 - 19.30

SOIRÉ MED MGK- OG TALENTELEVER ELEVER FRA KOLDING MUSIKSKOLE

 

VINTERFERIE
Man.- fre. i uge 7 kl. 10-17
 
Tag familien med på Trapholt hvor der er masser af sjove og hyggelige aktiviteter for hele familien.
 
EAT ME for børn
Man kan tegne en opstilling, lave skulptur af tyggegummi eller deltage i Det store Smagseksperiment. Her kan man teste sig selv og den indre smagsekspert og blandt andet undersøge om Ed Sheran påvirke vores smag, og hvordan smager en melorm egentlig?
 
Billetter sættes snart til salg via flexbillet.dk
 
Undersøg kunsten på egen hånd
Tag på kunstjagt eller lav din egen udstilling.
Alder: 3-99 år​

KNÆK KUNSTENS KODE
24. feb. kl.10.15 - 16.00
Temadag v. Inger Houbak, Cand.phil. i kunsthistorie

Kunst kan opleves, men hvordan? Hvordan sætter vi ord på vores indtryk? Er kunsten åben for enhver fortolkning? Eller har kunsten en morale, en funktion eller et budskab? Vi undersøger, hvad kunsten vil.
Omdrejningspunktet er de forskellige kunsthistoriske perioder og kunstneres udtryksformer og stilarter. Vi blander gamle værker med nye og undersøger farve, former, materialer og ser nærmere på de tankestrømninger, der har været med til at skabe hver periodes opfattelse af egen samtid og verden i øvrigt.

Tilmelding og betaling: Folkeuniversitetet i Kolding // fuodense.dk 
Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt

 

LÆR AT TÆNKE MED KUNSTEN
FOREDRAGSRÆKKE: feb. - maj  kl.10.45 - 12.30 

Mød forskeren og kunstneren, som på skift sætter ord på kunsten. I denne forelæsningsrække ser vi både på kunstnerens konkrete skaben og flyver højt op med kunstfilosofferne. Du bliver bedre rustet til at se, aflæse og forstå kunstneriske udtryk, både på museet og i samfundet.
 
Kom med kunstner Martha Kramær bag kulissen i den kunstneriske praksis, og lær at forstå tankerne bag den kunstneriske skabelsesproces. Martha inddrager egne værker samt værker af kunstnere som Kazimir Malevich, Sol Lewitt, Barnett Newman og Agnes Martin. 
 
Tilmelding og betaling: Folkeuniversitetet i Kolding // fuodense.dk 
Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt

 

EAT ME – MAD OG TARMEN
14. mar. kl. 17.00-18.30

DET INDRE LIV – BAKTERIER, VÆSKER OG PSYKE - Er du melankolsk, kolerisk, flegmatisk eller sangvinsk? Fra antikken og næsten 2.000 år frem troede man, at fire kardinalvæsker – blod, slim, gul og sort galde – havde afgøren - de betydning for individets temperament. Den nyeste forskning viser nu, at der er noget om snakken og koblingen mellem følelser og for - døjelse, psyke og krop: nemlig tarmbakterien! Mærker du noget i maven? Sommerfugle, uro, nervøsitet eller forelskelse? Måske er det de trillioner af bakterier, der kommunikerer med din krop og dit humør. Kom med til en anderledes forelæsning, med Adam Bencard fra Medicinsk Museion, 


Adam Bencard, medicinhistoriker og lektor ved Medicinsk Museion om den nye forskning i sammenhængen mellem tarmbakterier og følelser.


Se det fulde program her: Folkeuniversitetet i Kolding // fuodense.dk 
Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt

 

MINDFULNESS OG FORDYBELSE
FORDYBELSESDAG: 07. apr. kl. 10.00 16.00

 

Kom med til en fordybelsesdag med fokus på krop og sind, og få en enestående mulighed for at mærke din krop i fællesskab med andre. Denne dag består af korte præsentationer og længere perioder med praksis. Du bliver guidet gennem øvelser, hvor der både vil være perioder med stilhed og levende musik. Målet med at træne mindfulness er en fysisk tilstedeværende krop med et klart sind og et åbent hjerte, der er i stand til at foretage etiske beslutninger og handle til gavn for sig selv og andre.
 
Se det fulde program her: Folkeuniversitetet i Kolding // fuodense.dk 
Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt

 

 

 

EAT ME – MAD OG FEDT
11. apr. kl. 17.00-18.30

DET GODE FEDT - Fedt i maden har i mange år været udskældt som noget, der nærmest burde forbydes. Men glemmer vi i fedtforskrækkelsen alle de gavnlige effekter, som de forskellige typer fedt har på kroppens velbefindende og hjernecellernes evne til at holde sig unge? Kom med og opdag fedtets potentiale med professor i molekylær medicin Niels Gregersen, der undersøger fedtets positive værdi og forklarer, hvordan det tyder på, at bestemte typer fedt i kosten kan være gavnlige i behandlingen af Alzheimers og Parkinsons.
 
Niels Gregersen, professor i molekylær medicin om fedtets potentiale og gavnlige effekt på kroppens velbefindende
 
Se det fulde program her: Folkeuniversitetet i Kolding // fuodense.dk 
Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt
​.

 

KUNSTEN LIGE HER OG NU
TEMAWEEKEND: 21-22. apr. kl. 10.15 - 16.15


Ikke sjældent står man foran et moderne kunstværk og tænker: "Hvad i alverden er meningen? Sku' det være kunst?" Mange kunstværker er baseret på et idégrundlag, der ikke altid er umiddelbart sanseligt. Kunsten i dag har mange ansigter, men hvordan skal de forstås?

 

Peter Kær, som mange nok primært kender som TV-vært, har siden læst kunsthistorie på Københavns Universitet og har netop været hovedfigur i DR K-serien 1000 års kunsthistorie.

 

Se hele programmet her

Tilmelding og betaling: Folkeuniversitetet i Kolding // fuodense.dk 
Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt

 

EAT ME – MAD OG KØD
25. apr. kl. 17.00-18.30


SAGEN ER BØF!  Hvordan har kødspisning spillet en afgørende rolle for menneskekroppens udvikling? Få lyst til et saftigt stykke kød, når lektor i human genetik Peter K.A. Jensen fortæller, hvorfor sagen – rent evolutionært – er bøf! Med slagter Mortensen nyder vi derefter alle en saftig bøf. 

Peter K.A. Jensen, lektor i human genetik om hvordan kødspisning har spillet en afgørende rolle for menneskekroppens udvikling.

Se det fulde program her: Folkeuniversitetet i Kolding // fuodense.dk 
Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt

 

MGK Koncert 
02. maj. kl.18.30 - 19.30

Soiré med MGK- og talentelever fra Kolding Musikskole. 

 

PINSEMARKED
20 og 21 maj kl. 10.00 - 17.00


Pinsemarkedet på Trapholt er noget ganske særligt. Søndag og mandag i pinsen sætter vi et stort telt op i parken med boder, hvor nogle af Danmarks dygtigste kunsthåndværkere præsenterer og sælger deres smukke værker. Traditionen tro er der fri entré hele weekenden til markedet, cafeen og designbutikken. Der er pinserabat på 50% på entreen til museet.

 

Ønsker du at udstille på årets pinsemarked, læs mere her

 

FORÅRSKONCERT MED KOLDINGKORET 
27. maj kl. 14.00 - 15.00

Program for koncerten følger

 

 

 

TRAPHOLT 30 ÅR
02. juni kl. 13.00 - 16.00

Lørdag 2. juni er det 30 år siden vi første gang åbnede dørene til Boje Lundgaards storslåede arkitektur til Trapholt. Dagen fejres kl. 13-16 med åbent hus, artist talks og åbning af udstilling med nyerhvervelser 2017 og Arne Jacobsens nyrenoverede kubeflex hus.

 

 

Hver eneste:
Klokken:

-

-