Aktiviteter

MASTERCLASS MED KVIUM
Som en helt unik chance kan Trapholt, i forbindelse med museets store Michael Kvium udstilling, tilbyde en masterclass hvor Michael Kvium selv kommer og underviser i kunstnerisk proces og tegning. Udstillingen Think Bigger er på Trapholt til og med december 2017. Der er således god chance for at kombinere det man lærer med et besøg med eleverne på Trapholt, hvor man selv kan stå for undervisningen og følge op med et kreativt forløb hjemme.

Du er enten underviser i børnehave, folkeskolen, ungdomsuddannelse, billedskole, videregående uddannelse eller anden relevant uddannelses institution. Det centrale er, at det du lærer hos Michael Kvium, videre formidles til børn, unge og studerende.


Tidspunkt: Lørdag d. 16. september 2017 kl. 10 -15
Pris inklusiv papir: 1000 kr. Medbring selv: tegneredskaber og mad til frokost

UDSOLGT 

 

 

FOREDRAG: Michael Kvium - THINK BIGGER
​​​​​​
Onsdag den 27.09.2017 kl. 17.30 - 19.15

Mød Kviums performere: Danseren, bossen og mange andre figurer. Samejet Think Bigger er en forening af samlere, som har kommissioneret Michael Kvium til at skabe de i alt 24 værker over en længere årrække. For første gang vises alle 24 værker samlet i udstillingen Think Bigger på Trapholt. Med udgangspunkt i udstillingen tager vi med kunsthistoriker Mette Kyhl på en rejse ind i Kviums univers. Kvium viser menneskets moralske og kropslige forfald, hans kunst handler ikke om det frastødende og ekstreme som noget fjerntliggende, men som noget skræmmende nært, der lurer i os alle. Mette Kyhl Nielsen, cand.mag i kunsthistorie.

Book din billet her. Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt.

 

MESTERVÆRKER FRA DEN DANSKE KUNSTSKAT 
Foredrag med Peter Kær, Cand.mag. i kunsthistorie og kulturformidling
Lørdag d. 30.09.2017 kl. 10:00 - 16:00
Sammen med cand.mag. Peter Kær skal vi se nærmere på 250 års mesterværker. Her er fokus på udviklingen i den danske kunst - fra Kunstakademiets grundlæggelse i 1754 frem til vor egen tid. Værker såvel som kunstnere - heriblandt Peters egne favoritter - sættes i perspektiv til fortid, samtid og nutid. Væsentlige danske værker som gennem tiden har formet vores forståelse for kunstens udtryk og foranderlighed vil blive fremdraget. Vi skal naturligvis også se lidt ud over landets grænser på de store internationale strømninger, som den danske kunst naturligvis relaterer sig til. Undervejs opdager vi kunstneriske greb, brud og konflikter, som er med til at forme den nutidige kunstopfattelse og de refleksioner over vores eget liv, som kunsten altid rummer. 

Peter Kær, som mange nok primært kender som TV-vært, har siden læst kunsthistorie på Københavns Universitet og har netop været hovedfigur i DR K-serien 1000 års kunsthistorie. 

Tilmelding og betaling: Folkeuniversitetet i Kolding // www.fuodense.dk 
Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt

KUNSTHISTORIEN PÅ ÉT SEMESTER
Foredragsrække
03.10, 10.10, 24.10, 31.10, 07.11, 14.11, 21.11, 28.11 og 05.12
kl. 10.30 – 12.15
 
Hvad karakteriserer barokken? Realismen? Og futurismen? Hvis du trænger til at få opfrisket hukommelsen, få et godt overblik eller for første gang stifte bekendtskab med kunsthistoriens forunderlige forandringer, så kom og vær med, når vi byder på en grundig gennemgang af kunsthistorien fra renæssance til samtid.

Forelæsningerne vil fokusere på maleri, skulptur og arkitektur, men vi vil også arbejde med flere moderne stilretninger især i det 20. og 21. århundrede. Kunsten flytter sig, ændrer udtryk og griber om sig. Oplev denne rejse fra centralt perspektiv til kaosteori.  
  
Tilmelding og betaling: Folkeuniversitetet i Kolding // www.fuodense.dk Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt
 

 

 

EAT ME – MAD SOM SAMTIDENS SUPERMETAFOR
Foredragsrække
11.10, 25.10 og 01.11 kl. 17.30-19.45

Vi spiser alle mad. At indtage mad er en fælles menneskelig aktivitet. Men mad er de senere år blevet til mere end bare det vi putter i munden. Mad er vores samtids supermetafor, som kan forklare alverdens problemer og muligheder. I forbindelse med udstillingen EAT ME på Trapholt har museet og FU inviteret seks danske eksperter til at uddybe deres aktuelle forskning og bøger om hvordan mad optræder i forhold til identitet, hjernen, sansninger, medier, idealer og smag.
Der vil være to foredrag hver aften med 15 min. pause.

Det er også muligt at købe enkeltbilletter til hver aften. Pris: 150 kr.
 
Tilmelding og betaling: Folkeuniversitetet i Kolding // www.fuodense.dk
Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt
 

 

EFTERÅRSFERIE - Undersøg kunsten med de yngste familiemedlemmer med "Kunst i børnehøjde"
Mandag-fredag i uge 42 kl. 11.30. 

I efterårsferien kan børn fra 3-6 år få en omvisning i kunstens verden. Sammen med omviseren skal børnene på jagt efter kunstværker og via dialog åbnes kunstværkerne op.
 
Det er gratis at deltage, når entreen er betalt (børn 0-18 år har gratis entré) 

 

 

EFTERÅRSFERIE - Tag på kunstjagt og lav din egen udstilling
Mandag-fredag i uge 42 kl. 10-17 

 
Hver dag kan I som familie komme på en kunstjagt, lige når det passer jer. På en sjov og kreativ måde kan I gå på opdagelse i udstillingerne. I får en æske med opgaver i, og skal rundt på museet og forholde jer til kunst på en sjov og legende måde. Det tager ca. 1/2 time og er helt gratis, når entreen er betalt (børn 0-18 år har gratis entré)
 
Grib chancen, og se på kunst gennem dine børns øjne.
Oplev kunsten sammen med dit barn i den fantastiske "Din udstilling".
Her kan I lave jeres egen udstilling, hvor I skal gå på opdagelse og finde de værker, som betyder noget for jer. Det kan være værker der siger noget om familie, natur, hygge eller noget helt andet.
 
Det tager ca ½ time og er helt gratis, når entreen er betalt (børn 0-18 år har gratis entré)
 

 

ABOUT WOOD / SNEDKERNES DAG 

Søndag den 5. nov. kl. 10-17 

 

About Wood (tidligere Snedkernes dag) hylder det gode møbelhåndværk og dansk møbeldesign.
 
I løbet af dagen vil der være workshops, åbent værksted, foredrag og udstilling af nogle af årets højst præmierede svendestykker fra landets snedkeruddannelser.
Derudover kan du opleve guidede introduktioner til møbeludstillingen Danish Modern – Syv Danske Vidundere og komme på guidede ture i Arne Jacobsens sommerhus.