Aktiviteter

KUNSTHISTORIEN PÅ ÉT SEMESTER
Foredragsrække kl. 10.30 - 12.15 Start 19. februar 2019

Hvad karakteriserer barokken? Realismen? Og futurismen? Hvis du trænger til at få opfrisket hukommelsen, få et godt overblik eller for første gang stifte bekendtskab med kunsthistoriens forunderlige forandringer, så kom og vær med, når vi byder på en grundig gennemgang af kunsthistorien fra renæssance til samtid.
Forelæsningerne vil fokusere på maleri, skulptur og arkitektur, men vi vil også arbejde med flere moderne stilretninger især i det 20. og 21. århundrede. Oplev denne rejse fra centralt perspektiv til kaosteori.

Læs mere om foredragsrækken og tilmeld dig her
OBS: Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt

WEGNERS MØBELDESIGN – MELLEM MØBLER OG MARKEDSFØRING
Foredrag Ons. d. 20.02.2019 kl. 19:00

Hans J. Wegner (1914-2007) bliver betragtet som en af de mest indflydelsesrige møbeldesignere gennem tiden. Wegners succes som møbeldesigner tilskrives oftest hans berømte stole som findes i private hjem og museer over hele verden.

I dette foredrag fortælles en anden historie, der belyser markedsføringen af Wegners møbeldesign efter 2. verdenskrig. Hermed stilles der spørgsmålstegn ved, om det var møblerne eller markedsføringen, som banede vejen for Wegners succes?  

Læs mere om foredraget og tilmeld dig her
OBS: Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt

THE GRAND OLD LADY OF DANISH DESIGN: NANNA DITZEL
Foredrag Søn. d. 24.02.2019 kl. 10:30
Nanna Ditzel (1923-2005) er en af de mest indflydelsesrige kvindelige designere gennem tiden. Med afsæt i Trapholts udstilling 'Danish Modern – Nanna Ditzel' præsenterer datteren Dennie Ditzel og designhistoriker Anders V. Munch den danske arkitekt Nanna Ditzel.
 
Få et unikt indblik i Nanna Ditzels 60 år lange karriere med sit udfordrende og nyskabende design af skulpturelle og innovative møbler, der har sat tydelige præg på private hjem, såvel som offentlige rum.

Læs mere om foredragsrækken og tilmeld dig her
OBS: Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt

BAGOM KUNSTEN - FOREDRAG MED ESKE KATH
Forelæsning søn. d. 24.03.2019 kl. 10.30

Udstillingen ’Eske Kath – Den Fundamentale Usikkerhed’ på Trapholt præsenterer en af de mest eftertænksomme og markante kunstnere i Danmark. Eske Kath (1975) er søn af kunstneren Leif Kath, og har siden 1997 udforsket mennesket og naturen gennem malerier, skulpturer og installationer.

Mød kunstneren og udstillingens kurator på Trapholt, når Eske Kath og museumsinspektør Katrine Stenum inviterer til et spændende foredrag bagom kunsten og udstillingen på Trapholt.
 

Læs mere om foredragsrækken og tilmeld dig her
OBS: Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt

DANSK KUNST I 10’ERNE
Temaaftenen Onsdag d. 27.03.2019 kl. 19:00

Bliv klogere på en række af de mest markante kunstnere lige nu fra generationen efter Tal R og Olafur Eliasson.

Feltet er broget, og alligevel er der visse gennemgående træk i kunsten i dag. En del af de unge kunstnere er optaget af materialernes og mediernes muligheder, som de udvikler til nye kunstformer. Andre er optaget af spirituelle aspekter af tilværelsen, mens atter andre bruger klimakrisen og dens trusler mod vores eksistens som motiv. Temaaftenen vil fokusere på en lang række nye kunstnere, som trådte frem på kunstscenen omkring 2010: Fra A Kassen over Maiken Bent, Tue Greenfort, Sergej Jensen, Lea Porsager og Tove Storch til Vinyl -Terror og -Horror og Danh Vo.
Læs mere om foredragsrækken og tilmeld dig her
OBS: Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt

TEGN PÅ TRAPHOLT
Tegnekursus v. Mogens Leander
På samme måde som hvert menneske har sit eget fingeraftryk - sin egen håndskrift, har vi også hver vores helt egen unikke og personlige streg.
 
På kurset vil vi udvikle denne og tage forskellige emner, teknikker og tegnemetoder op. Du får skærpet din iagttagelsessans, og udviklet dine evner til at tegne det, du ser, og får trænet øjet og hånden til at arbejde sammen.

TRAPHOLT MALERNE

Malerkursus v. billedkunstner Ken Denning. Kurset tager afsæt i den enkelte deltager.Således vil du her kunne få vejledning i de problemstillinger i dit maleri som optager dig.Derudover vil der i samme forum være mulighed for at præge indholdet.

Det forventes at du har malet før

For mere information om kurset og tilmeldingsmuligheder kontakt Kirsten Ellerkamp på mail

Kontakt Kirsten på mail eller tlf: 26363060