Aktiviteter

MASTERCLASS MED KIRSTINE ROEPSTORFF
Lørdag d. 25. august kl. 10.00-15.00

Kom tæt helt tæt på en af vores store samtidskunstner. Hør om hendes tanker bag kunsten og lære af hendes processer til eget brug og i din undervisning.

 

Læs mere og tilmeld dig her

 

SINNE EEG OG JACOB CHRISTOFFERSEN PÅ TRAPHOLT
Søndag d. 26. august kl. 14.00

Denne eftermiddag på kunstmuseet Trapholt optræder en af Danmarks største jazzsangerinder, Sinne Eeg, med sin faste pianist, Jacob Christoffersen. 

Sinne Eegs koncerter kendetegnes ved stort nærvær, humor og et enormt musikalsk overskud, som bl.a. kommer til udtryk ved, at der i den grad leges og tages chancer på scenen – ikke mindst i hendes suveræne scat-sang, som må betegnes som værende i verdensklasse.  Jacob Christoffersen er ikke uden grund en af de mest efterspurgte pianister herhjemme 
 
 
Klub Trapholt kan købe billet til medlemspris.(Vælg ‘Almindelig billet’ og herunder Klub Trapholt-billetter) HUSK medbring medlemskort 
 

USYNLIG KUNST: FRAVÆR OG TOMHED I BILLEDKUNSTEN
Temadag 23. sep. kl. 10.30 - 16.30

Peter Kær fortæller om et ofte overset aspekt af kunsten. Kunst handler om at skabe billeder, se billeder og forstå billeder. Alligevel har en lang række kunstnere gennem de sidste 100 år benyttet sig af usynlighed, fravær og tomhed i billedkunsten. 

Peter Kær, som mange nok primært kender som TV-vært, har siden læst kunsthistorie på Københavns Universitet og har netop været hovedfigur i DR K-serien 1000 års kunsthistorie.

Tilmelding og betaling: Folkeuniversitetet i Kolding // fuodense.dk 
Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt

HVAD DER ER VÆRD AT VIDE OM KUNST
Foredragsrække fra 23. okt. kl. 10.30 - 12.15
"Kunst er ikke et spørgsmål om, hvad man selv kan se, men hvad man kan få andre til at se", skulle den franske kunstner Edgar Degas have sagt. Men hvad er det egentlig, vi ser, når vi står foran et kunstværk? Hvad vil kunsten os?

På kurset beskæftiger vi os med analyse af kunst, ser på centrale perioder og strømninger i kunsthistorien og forsøger at opnå en øget evne udi at tolke kunsten og sætte ord på vores indtryk om kunst.Det bliver en hæsblæsende rejse, der strækker sig fra middelalderen til det 21. århundrede og slutter af med at blik ud i fremtiden og et bud på, hvilke kunstnere, vi skal holde øje med. 
 
Læs mere om foredragsrækken og tilmeld dig her
OBS: Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt

NÆRVÆR, MODSTAND OG SUND FORNUFT. ET BLIK PÅ TRAPHOLTS SAMLING
Temadag 03. nov. kl. 10.30 
Hvordan virker kunst og design på den menneskelige bevidsthed? Temadagen vil centrere sig om dette spørgsmål ud fra Trapholts kunst- og designsamling og trække perspektiver til andre æstetiske udtryksformer.
 
Modernistisk kunst som Richard Mortensens og Asger Jorns malerier yder modstand mod vores forventning om, hvordan virkeligheden ytrer sig, mens skandinaviske designklassikere på en måde udgør en ´fornuftens æstetik', som lever op til vores forventning om at kunne manøvrere hensigtsmæssigt i verden. Disse æstetiske forhold vil blive underbygget af en redegørelse for,  hvordan litteratur, musik og kunst appellerer til bevidstheden.

Læs mere om temadagen og tilmeld dig her
Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt

ABOUT WOOD
 04. nov. kl. 10.00 - 17.00

About Wood (tidligere Snedkernes dag) hylder det gode møbelhåndværk og dansk møbeldesign.

I løbet af dagen vil der være workshops, åbent værksted, foredrag og udstilling af nogle af årets højst præmierede svendestykker fra landets snedkeruddannelser.
Derudover kan du opleve guidede introduktioner til møbeludstillingen og komme på guidede ture i Arne Jacobsens sommerhus.


Gratis adgang når entreen er betalt
 

BAG OM KAY BOJESEN
Forelæsningsrække 07,14 & 21. nov

"Bag om Kay Bojesen" er en forelæsningsrække om den verdenskendte legetøjsmager. Vi kender Kay Bojesens træabe, men kender vi den innovative og legende mand bag? 

Besat af Kay Bojesen og aben
07.nov.  kl. 17:00 - 18:30

Da legen gik fra bord til gulv. Kay Bojesens legetøj og børnenes verden.
14. nov. kl. 17:00 - 17:45

Kay Bojesen – eksperimentator, innovator og entreprenør
14. nov. kl. 17:45 - 18:30
 
Kay Bojesens kloge hænder
21. nov.  kl. 17:00 - 18:30

Tilmelding og betaling: Folkeuniversitetet i Kolding // fuodense.dk 

Klub Trapholt får gratis entré og rabat på forelæsningsrækken


 

JULEMARKED PÅ TRAPHOLT
01. - 02. dec. kl. 10.00 - 17.00
Glæd dig til årets julemarked der som altid vil byde på udstilling og salg af noget af Danmarks bedste Kunsthåndværk og design.

Der vil være en hyggelig workshop for børn og voksne samt mange andre tilbud sikrer den rette julestemning for hele familien.

Ønsker du at udstille på julemarkedet?
Læs mere om hvordan du kan ansøge om en stand til årets julemarkede her 

 

 

JULEKONCERT MED CHOIR PLEASE 
12. dec. kl. 19.00 - 20.00
Trapholts sale fyldes med smuk korsang når de 40 deltagere i Choir Pleace afholder deres traditionsrige julekoncert. 
 
Repertoiret omfatter først og fremmest jazz, rock, pop, bossanova etc., men også rytmiske arrangementer af klassisk og traditionel musik, hvilket ikke mindst præger juleprogrammet