Aktiviteter

ÆGGEJAGT PÅ TRAPHOLT 
Påskedagene 2019

Trapholt har haft besøg af påskeharen, som i år dekorerer påskeæggene som små kunstværker fra Trapholts udstillinger. I påskedagene inviterer Trapholt og påskeharen alle børn til at finde de kunstværker, som påskeharen er blevet inspireret af. Når kunstværkerne er fundet og svararket udfyldt og afleveret, deltager man i konkurrencen om en kreativ gave og et årskort til Trapholt. 

Der er fri entré for børn og unge under 18 år og det er gratis at deltage i æggejagten. 


Der er æggejagt i påskedagene fra den 13. april til og med 22. april 2019 – undtaget mandag d. 15. april, hvor museet er lukket.
 

KUNSTHISTORIEN PÅ ÉT SEMESTER
Foredragsrække kl. 10.30 - 12.15 

Hvad karakteriserer barokken? Realismen? Og futurismen? Hvis du trænger til at få opfrisket hukommelsen, få et godt overblik eller for første gang stifte bekendtskab med kunsthistoriens forunderlige forandringer, så kom og vær med, når vi byder på en grundig gennemgang af kunsthistorien fra renæssance til samtid.
Forelæsningerne vil fokusere på maleri, skulptur og arkitektur, men vi vil også arbejde med flere moderne stilretninger især i det 20. og 21. århundrede. Oplev denne rejse fra centralt perspektiv til kaosteori.

Læs mere om foredragsrækken og tilmeld dig her
OBS: Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt

KONCERT MED ELEVER FRA KOLDING MUSIKSKOLE
Onsdag d.08. maj 2019 kl. 18.00 og 19.00

Som del af Kolding Musikskoles Festuge afholder dygtige elever fra Musikskolen en spændende koncert,  hvor der bl.a. er komponeret musikstykker til værker i Richard Mortensensalen.

De unge mennesker har forberedt sig grundigt til denne koncert og ser frem til at spille i de smukke og inspirerende omgivelser på Trapholt.

Koncerten er gratis, når entreen til museet er betalt

KOLDINGKORET
KONCERT 12. maj 2019 kl. 14.00 
KoldingKoret synger sommeren ind på Trapholt. Repertoiret spænder bredt fra renæssance til nutidig musik vekslende mellem kirkelige, verdslige satser og sange fra traditionel udtryksform til moderne rytmer.

Koret består af 30 sangere, fordelt på 4 stemmegrupper sopran, alt, tenor og bas.


KONCERTEN ER GRATIS, NÅR ENTREEN TIL MUSEET ER BETALT

CELLOEXPRESSEN
KONCERT 19. maj 2019 kl. 14.00

Celloexpressen er et af landets dygtigste ungdomsensembler og består af elever fra syddanmark med løbende udveksling fra andre europæiske lande. Reperoiret er alsidigt og spænder fra middelalder til moderne musik som metallica og filmmusik. 
 
Koncerten er gratis, når entreen til museet er betalt
 

TRÆDREJER-WORKSHOP PÅ TRAPHOLT
25. maj 2019 kl. 10.30-12.30

I samarbejde med designer Rasmus Bækkel Fex inviterer Trapholt i foråret 2019 alle trædrejere med i et stor kunstnerisk projekt. Sammen skal vi skabe ét kæmpe stort værk TINGSTED.
 
Projektet skydes i gang med en Trædrejer Workshop på Trapholt lørdag d. 25 maj 2019 kl. 10.30-12.30. På workshoppen vil Rasmus Bækkel Fex fortælle om projektet, og alle får mulighed for at mødes og udveksle erfaringer med trædrejning. Trapholt byder på en kop kaffe, og der vil blive udleveret træ til projektet. 
 
Det er gratis at deltage i workshoppen, men tilmelding er nødvendig. Tilmeld dig her

Læs mere om TINGSTEDET her

SOIRÉ MED TALENTLINJEN OG MGK FRA KOLDING MUSIKSKOLE
KONCERT 29. maj 2019 kl. 19.00

Soiré med de dygtige klassiske elever fra Kolding Musikskole. Oplev alt fra kammermusik til soloindslag og duetter.
​​​​​
Koncerten består af korte og mangfoldige indslag, og man kan opleve alt fra kammermusik til soloindslag og duetter. En stor del af eleverne bliver akkompagneret af musikskolens faste akkompagnetør, Rima Chacaturian, fra Litauen. Rima er uddannet med en mastergrad fra det litaurske Academy of Music and Theatre i Vilnius og har deltaget i og vundet adskillelige priser i internationale klaverkonkurrencer. 
 
De unge mennesker har forberedt sig grundigt til denne soiré og ser frem til at spille i de smukke og inspirerende omgivelser på Trapholt.

Koncerten er gratis, når entreen til museet er betalt

 

PINSEMARKED 
Søndag d. 9. juni og mandag d. 10. juni kl. 10.00 -17.00
Pinsemarkedet på Trapholt er noget ganske særligt. Søndag og mandag i pinsen sætter vi et stort telt op i parken med boder, hvor nogle af Danmarks dygtigste kunsthåndværkere og designere præsenterer og sælger deres smukke værker.

Traditionen tro er der fri entré hele weekenden til markedet, cafeen og designbutikken. Der er pinserabat på 50% på entreen til museet.

Begge dage vil der være mulighed for at opleve de smukker boder eller hygge sig i vores kreative workshop. 
 

DANSK KUNST I 10’ERNE
Temaaftenen 02. oktober 2019 kl. 19:00

Bliv klogere på en række af de mest markante kunstnere lige nu fra generationen efter Tal R og Olafur Eliasson.

Feltet er broget, og alligevel er der visse gennemgående træk i kunsten i dag. En del af de unge kunstnere er optaget af materialernes og mediernes muligheder, som de udvikler til nye kunstformer. Andre er optaget af spirituelle aspekter af tilværelsen, mens atter andre bruger klimakrisen og dens trusler mod vores eksistens som motiv. Temaaftenen vil fokusere på en lang række nye kunstnere, som trådte frem på kunstscenen omkring 2010: Fra A Kassen over Maiken Bent, Tue Greenfort, Sergej Jensen, Lea Porsager og Tove Storch til Vinyl -Terror og -Horror og Danh Vo.
Læs mere om foredragsrækken og tilmeld dig her
OBS: Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt

TEGN PÅ TRAPHOLT
Tegnekursus v. Mogens Leander
På samme måde som hvert menneske har sit eget fingeraftryk - sin egen håndskrift, har vi også hver vores helt egen unikke og personlige streg.
 
På kurset vil vi udvikle denne og tage forskellige emner, teknikker og tegnemetoder op. Du får skærpet din iagttagelsessans, og udviklet dine evner til at tegne det, du ser, og får trænet øjet og hånden til at arbejde sammen.

TRAPHOLT MALERNE

Malerkursus v. billedkunstner Ken Denning. Kurset tager afsæt i den enkelte deltager.Således vil du her kunne få vejledning i de problemstillinger i dit maleri som optager dig.Derudover vil der i samme forum være mulighed for at præge indholdet.

Det forventes at du har malet før

For mere information om kurset og tilmeldingsmuligheder kontakt Kirsten Ellerkamp på mail

Kontakt Kirsten på mail eller tlf: 26363060