Aktiviteter

TASTE ME
Lør - søn kl. 12.00 og 14.00.

TASTE ME er en guidet smagsoplevelse i udstillingen EAT ME, der udfordrer dine værdier, smag og praksis i spisesituationen.

TASTE ME stiller spørgsmålene: Hvordan opstår smag? Hvordan påvirker lyd vores smagsoplevelser? Hvordan smager fremtidens mad? Hvad sker der, når traditioner udfordres?
 

ARTIST TALK MED KIRSTINE ROEPSTORFF
21. feb. kl. 17.30 - 18.30

Hvem er Kirstine Roepstorff som person, og hvordan arbejder hun som kunstner? Med udgangspunkt i Kirstines Roepstorffs udstilling på Trapholt afholdes artist talk med museumsdirektør Karen Grøn. I løbet af aftenen kommer vi ind omkring processen med at blive kunstner fra børnetegningerne til uddannelsen på kunstakademiet. Hvordan formes en kunstner? Vi vil høre om de første år som kunstner og de 16 år, hvor hun har arbejdet fra Berlin og skiftet til studiet i skovene ved Fredericia, hvorfra hendes kunst formidles over nogle af verdens største gallerier og museer. 

Pris inkl. entré til Trapholt: 180 kr. – Klub Trapholt: gratis

Book billetter her 

KNÆK KUNSTENS KODE
24. feb. kl.10.15 - 16.00
Temadag v. Inger Houbak, Cand.phil. i kunsthistorie

Kunst kan opleves, men hvordan? Hvordan sætter vi ord på vores indtryk? Er kunsten åben for enhver fortolkning? Eller har kunsten en morale, en funktion eller et budskab? Vi undersøger, hvad kunsten vil.
Omdrejningspunktet er de forskellige kunsthistoriske perioder og kunstneres udtryksformer og stilarter. Vi blander gamle værker med nye og undersøger farve, former, materialer og ser nærmere på de tankestrømninger, der har været med til at skabe hver periodes opfattelse af egen samtid og verden i øvrigt.

Tilmelding og betaling: Folkeuniversitetet i Kolding // fuodense.dk 
Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt

TRAPHOLT TUMLINGER - Kunst og yoga i babyhøjde
Den første torsdag i hver måned kl. 11.00 - 12.30 fra marts og resten af 2018.

Oplev kunst, yoga og nærvær på en ny måde sammen med din baby på Trapholt.
 
Vi mødes den første torsdag i hver måned, hvor I får introduktion til en udstilling og hører om tankerne bag udstillingen. Dernæst guides du igennem en mindful kunstoplevelse sammen med din baby – hvordan påvirker kunstværket jer? Hvad kan vi se i et maleri? Er det former, farver, stemninger eller fortællinger, som er særlige?

Tumlingealderen er 0-1½ år.
 

 

EAT ME – MAD OG TARMEN
14. mar. kl. 17.00-18.30

DET INDRE LIV – BAKTERIER, VÆSKER OG PSYKE - Er du melankolsk, kolerisk, flegmatisk eller sangvinsk? Fra antikken og næsten 2.000 år frem troede man, at fire kardinalvæsker – blod, slim, gul og sort galde – havde afgøren - de betydning for individets temperament. Den nyeste forskning viser nu, at der er noget om snakken og koblingen mellem følelser og for - døjelse, psyke og krop: nemlig tarmbakterien! Mærker du noget i maven? Sommerfugle, uro, nervøsitet eller forelskelse? Måske er det de trillioner af bakterier, der kommunikerer med din krop og dit humør. Kom med til en anderledes forelæsning, med Adam Bencard fra Medicinsk Museion, 

Adam Bencard, medicinhistoriker og lektor ved Medicinsk Museion om den nye forskning i sammenhængen mellem tarmbakterier og følelser.

Se det fulde program her: Folkeuniversitetet i Kolding // fuodense.dk 
Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt

MINDFULNESS OG FORDYBELSE
FORDYBELSESDAG: 07. apr. kl. 10.00 16.00

 
Kom med til en fordybelsesdag med fokus på krop og sind, og få en enestående mulighed for at mærke din krop i fællesskab med andre. Denne dag består af korte præsentationer og længere perioder med praksis. Du bliver guidet gennem øvelser, hvor der både vil være perioder med stilhed og levende musik. Målet med at træne mindfulness er en fysisk tilstedeværende krop med et klart sind og et åbent hjerte, der er i stand til at foretage etiske beslutninger og handle til gavn for sig selv og andre.
 
Se det fulde program her: Folkeuniversitetet i Kolding // fuodense.dk 
Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt

 

EAT ME – MAD OG FEDT
11. apr. kl. 17.00-18.30

DET GODE FEDT - Fedt i maden har i mange år været udskældt som noget, der nærmest burde forbydes. Men glemmer vi i fedtforskrækkelsen alle de gavnlige effekter, som de forskellige typer fedt har på kroppens velbefindende og hjernecellernes evne til at holde sig unge? Kom med og opdag fedtets potentiale med professor i molekylær medicin Niels Gregersen, der undersøger fedtets positive værdi og forklarer, hvordan det tyder på, at bestemte typer fedt i kosten kan være gavnlige i behandlingen af Alzheimers og Parkinsons.
 
Niels Gregersen, professor i molekylær medicin om fedtets potentiale og gavnlige effekt på kroppens velbefindende
 
Se det fulde program her: Folkeuniversitetet i Kolding // fuodense.dk 
Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt
​.

KUNSTEN LIGE HER OG NU
TEMAWEEKEND: 21-22. apr. kl. 10.15 - 16.15

Ikke sjældent står man foran et moderne kunstværk og tænker: "Hvad i alverden er meningen? Sku' det være kunst?" Mange kunstværker er baseret på et idégrundlag, der ikke altid er umiddelbart sanseligt. Kunsten i dag har mange ansigter, men hvordan skal de forstås?
 
Peter Kær, som mange nok primært kender som TV-vært, har siden læst kunsthistorie på Københavns Universitet og har netop været hovedfigur i DR K-serien 1000 års kunsthistorie.
 
Se hele programmet her

Tilmelding og betaling: Folkeuniversitetet i Kolding // fuodense.dk 
Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt

STUDIEBESØG HOS KIRSTINE ROEPSTORFF
25. apr.  . kl. 17.00 - 19.00

Kom med i værkstedet hos Kirstine Roepstorff. Kirstine Roepstorff flyttede til Danmark efter 16 år i Berlin, og byggede et studie ved sin bolig ved Lillebælt i skovene ved Fredericia. Under studiebesøget vil det være muligt at se den unikke bygning og omgivelser. Kirstine vil vise projekter hun arbejder på, og fortælle om hvordan hun som lokal kosmopolit laver kunst i verdensklasse på blandt andet Saatchi Gallery i London og som dansk repræsentant ved Venedig Biennalen 2017.

TILMELD DIG HER

EAT ME – MAD OG KØD
25. apr. kl. 17.00-18.30


SAGEN ER BØF!  Hvordan har kødspisning spillet en afgørende rolle for menneskekroppens udvikling? Få lyst til et saftigt stykke kød, når lektor i human genetik Peter K.A. Jensen fortæller, hvorfor sagen – rent evolutionært – er bøf!

Peter K.A. Jensen, lektor i human genetik om hvordan kødspisning har spillet en afgørende rolle for menneskekroppens udvikling.

Se det fulde program her: Folkeuniversitetet i Kolding // fuodense.dk 
Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt

MGK KONCERT
02. maj. kl.18.30 - 19.30

Soiré med MGK- og talentelever fra Kolding Musikskole. 

PINSEMARKED
20 og 21 maj kl. 10.00 - 17.00


Pinsemarkedet på Trapholt er noget ganske særligt. Søndag og mandag i pinsen sætter vi et stort telt op i parken med boder, hvor nogle af Danmarks dygtigste kunsthåndværkere præsenterer og sælger deres smukke værker. Traditionen tro er der fri entré hele weekenden til markedet, cafeen og designbutikken. Der er pinserabat på 50% på entreen til museet.
 
Ønsker du at udstille på årets pinsemarked, læs mere her

FORÅRSKONCERT MED KOLDINGKORET 
27. maj kl. 14.00 - 15.00

Program for koncerten følger

 

 

TRAPHOLT 30 ÅR
02. juni kl. 13.00 - 16.00

Lørdag 2. juni er det 30 år siden vi første gang åbnede dørene til Boje Lundgaards storslåede arkitektur til Trapholt. Dagen fejres kl. 13-16 med åbent hus, artist talks og åbning af udstilling med nyerhvervelser 2017 og Arne Jacobsens nyrenoverede kubeflex hus.

USYNLIG KUNST: FRAVÆR OG TOMHED I BILLEDKUNSTEN
Temadag 23. sep. kl. 10.15 - 16.00

Peter Kær fortæller om et ofte overset aspekt af kunsten. Kunst handler om at skabe billeder, se billeder og forstå billeder. Alligevel har en lang række kunstnere gennem de sidste 100 år benyttet sig af usynlighed, fravær og tomhed i billedkunsten. 

Peter Kær, som mange nok primært kender som TV-vært, har siden læst kunsthistorie på Københavns Universitet og har netop været hovedfigur i DR K-serien 1000 års kunsthistorie.

Tilmelding og betaling: Folkeuniversitetet i Kolding // fuodense.dk 
Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt