Aktiviteter

 

EFTERÅRSFERIE UGE 42 
16 - 20 oktober kl. 10 - 17
​​​​​​Den nyåbnede udstilling EAT ME appellerer til alle aldre, fordi den viser mad og slik som materiale i forskellige kunstværker. I efterårsferien inviteres børn fra seks år og opefter til en særlig oplevelse for både syns-, høre-, lugte- og ikke mindst smagssansen, og de er velkomne til at tage de voksne med.
Trapholts særlige tilbud i alle hverdage i efterårsferiens uge 42 går ud på at opleve ’Det Store Smagseksperiment’, hvor man for eksempel tester, om det er tungen eller næsen, vi smager med. Man oplever, hvordan musik kan ændre chokoladesmagen, og hvordan det er at spise med en meter lang gaffel. Man prøver også at tygge tyggegummi, som bliver til en skulptur i en udstilling. Der bliver tid til at tegne mad og andre ting på et bord, lige som de gjorde i 1600-tallet, hvor det var populært at tegne mad, og der bliver fortalt tankevækkende historier om en strikket bøf og græshopper der vokser i køkkenet. Der er diplom til alle som gennemfører de tre ting.

TASTE ME
Tir - søn kl. 12.00 og 14.00

TASTE ME er en guidet smagsoplevelse i udstillingen EAT ME, der udfordrer dine værdier, smag og praksis i spisesituationen.
TASTE ME stiller spørgsmålene: Hvordan opstår smag? Hvordan påvirker lyd vores smagsoplevelser? Hvordan smager fremtidens mad? Hvad sker der, når traditioner udfordres?
Fra 2. verdenskrig og frem til i dag, kan vi alene ved at se på bordopstilling- og opdækning se ændringer i værdier, familiestrukturer og boformer.

Læs mere om udstillingen EAT ME  book plads til TASTE ME her

 
 

KUNSTHISTORIEN PÅ ÉT SEMESTER

Foredragsrække:  
3,10, 24, 31 okt.,07,14, 21, 28 nov. og 5 december
kl. 10.30 - 12.15


Hvad karakteriserer barokken? Realismen? Og futurismen? Hvis du trænger til at få opfrisket hukommelsen, få et godt overblik eller for første gang stifte bekendtskab med kunsthistoriens forunderlige forandringer, så kom og vær med, når vi byder på en grundig gennemgang af kunsthistorien fra renæssance til samtid.

Forelæsningerne vil fokusere på maleri, skulptur og arkitektur, men vi vil også arbejde med flere moderne stilretninger især i det 20. og 21. århundrede. Kunsten flytter sig, ændrer udtryk og griber om sig. Oplev denne rejse fra centralt perspektiv til kaosteori.  
  
Tilmelding og betaling: Folkeuniversitetet i Kolding // www.fuodense.dk 
Halv pris for medlemmer af Klub Trapholt
 

 

EAT ME – MAD SOM SAMTIDENS SUPERMETAFOR
Foredragsrække: 11, 25 okt. og 1. nov. kl. 17.30-19.45

Vi spiser alle mad. At indtage mad er en fælles menneskelig aktivitet. Men mad er de senere år blevet til mere end bare det vi putter i munden. Mad er vores samtids supermetafor, som kan forklare alverdens problemer og muligheder. I forbindelse med udstillingen EAT ME på Trapholt har museet og FU inviteret seks danske eksperter til at uddybe deres aktuelle forskning og bøger om hvordan mad optræder i forhold til identitet, hjernen, sansninger, medier, idealer og smag.
Der vil være to foredrag hver aften med 15 min. pause.

Det er også muligt at købe enkeltbilletter til hver aften. Pris: 150 kr.
Tilmelding og betaling: Folkeuniversitetet i Kolding // www.fuodense.dk
Halv pris for medlemmer af Klub Trapho
lt

 

ABOUT WOOD / SNEDKERNES DAG 
Søndag den 5. nov. kl. 10-17 
About Wood (tidligere Snedkernes dag) hylder det gode møbelhåndværk og dansk møbeldesign.
I løbet af dagen vil der være workshops, åbent værksted, foredrag og udstilling af nogle af årets højst præmierede svendestykker fra landets snedkeruddannelser.
Derudover kan du opleve guidede introduktioner til møbeludstillingen Danish Modern – Syv Danske Vidundere og komme på guidede ture i Arne Jacobsens sommerhus.

Gratis adgang når entreen er betalt